Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ή ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ?

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ή ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ?


Οταν μετα απο καιρο προσεξα πως τα πλαστικα μπουκαλια των νερων που μαζευαμε για τον καδο της ανακυκλωσης ηταν ασυνηθιστα πολλα, συνηδητοποιησα πως :α)η οικογενεια μου πρεπει να ευθυνεται κατα ενα μεγαλο μερος για την τρυπα του οζοντος και β)τα λυπηθηκα.Ηταν τοσο πολλα που καποια επρεπε να τα αξιοποιησω.Βρηκα ευκολα στο you tube πολλους τροπους τοσο για upcycling οσο και για εναλλακτικες χρησεις.Ωστοσο εγω επελεξα να κανω αυτην που ηταν πιο χρησιμη για τις γλαστρες μου,δηλ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΥΤΑ.
 Με τον εξης τροπο:

 εκοψα ενα μεγαλο μπουκαλι περιπου κατω απο την μεση με ψαλιδι αφου πρωτα καθαρισα με ασετον τυχον κολλες και τυπωματα

















και προσπαθησα να του δωσω το σχημα λουλουδιου












με την βοηθεια της θερμοτητας και συγκεκριμενα της φλογας ενος κεριου εστρωσα τις αιχμηρες ακρες αλλα διαμορφωσα και το σχημα του.Οχι πολυ κοντα ομως γιατι μαυριζει και αλλοιωνεται.








μετα εκανα μια πεταλουδιτσα













εκανα και φυλλαρακια (οι καταλληλοτερες μπογιες γι αυτο το υλικο ειναι οι λαδομπογιες)















και μια πασχαλιτσα παρεα για την πεταλουδα








επειτα εκοψα συρματινη κλωστη και κολλησα με το πιστολακι της σιλικονης κοκκους απο μπαχαρι και πιπερι στην ακρη του συρματος για στημονες.Μετα ξεβιδωσα το καπακι και κολλησα  παλι με σιλικονη τους στημονες πανω στο καπακι.








Επειτα κολλησα τα φυλλαρακια πανω σε χλωρα καλαμια(εχουν ωραιο χρωμα απο μονα τους) και τα ζουζουνια πανω στα ανθη.









                          ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ!!!!







Η αληθεια ειναι πως με αυτο το εργο ηθελα να λαβω μερος στον διαγωνισμο της Βιβης και δεν ειχα τα καλαμια' και στην σημειωση για το ξυλο κοπης εγραψα αλά στυλ Πυθιας και μονο εγω  καταλαβα τι εννοουσα.Αλλα επειδη ηδη αρχισα να λαμβανω τα σχολια σας και επειδη το ξυλο κοπης ηταν  το πρωτο  που με ξυπνησε απο τον ληθαργο αυτον τον χειμωνα εξακολουθω να συμμετεχω στον διαγωνισμο με το ξυλο κοπης και απλα αφιερωνω αυτο το εργο της ανακυκλωσης στην γουρλου Βιβη.
Σας ευχαριστω ολους

    







4 σχόλια:

  1. Αχ σε ευζαριστώ πάρα πάρα πολύ! Είναι πανέμορφα! Εισικά το φούξια είναι φανταστικό. Πωπω τι μπορείς να κάνεις με ανακυκλώσιμα υλικά! Φοβερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή