Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΑΖΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΑΖΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Χαιρομαι ιδιαιτερα γιατι καθε μερα ανακαλυπτω ολο και περισσοτερες φιλες που τoυς αρεσει να δημιουργουν ομορφα και χρηστικα αντικειμενα φτιαγμενα απο υλικα που ολοι εχουμε στα σπιτια μας.Άλλωστε τι ειναι αυτο που μας κανει χαρουμενους?Ότι δεν αγοραζεται ,δηλ.ολα αυτα τα μικροπραγματα που εχουν ανεκτιμητη συναισθηματικη αξια ενα χαμογελο,μια βολτα,ενα αστειο,μια καλη πραξη,ενα αντικειμενο που δεν εχεις και που μπορεις να το κανεις μονη σου.
Καπως ετσι χρειαστηκε να φτιαξω το πρασινο βαζο την προηγουμενη εβδομαδα μιας και βρεθηκα ξαφνικα με ενα ματσο λουλουδια με μικρα κοτσανια.Αφου εψαξα πρωτα στον ηλεκτρονικο μου μπουσουλα βρηκα τον τροπο στο thesinglenester.com/2011/07/handmade-blue-ball-jars-and-floral.html.Σημερα ομως εκανα τα κοκκινα για να σας τα δειξω, με λιγο διαφορετικο τροπο.
Το μονο που χρειαστηκα ηταν κολλα για χαρτι(ή ατλακολ) και χρωμα ζαχαροπλαστικης.
Το καλο ειναι πως μπορεις να φτιαξεις διαφορους χρωματισμους ανακατευοντας τα χρωματα,και αν τα βαρεθεις αφαιρουνται με το πλυσιμο.






















Η αναλογια ηταν 1 προς 3,και το μιγμα εγινε πολυ ρευστο.Αναψα τον φουρνο για λιγο και τον εσβησα.Μολις καλυψα ολο το βαζο με το μιγμα το εβαλα στον ηδη ζεστο φουρνο και το αφησα για 10΄.Ετσι απεκτησαν αυτο το διαφανες χρωμα.Ενω στο πρασινο ειχα προσθεσει και βερνικι στο μιγμα και το αφησα να στεγνωσει φυσικα.Υποθετω πως και αυτα μπορω να τα καλυψω με βερνικι.

Επισης ομορφα θα εδειχναν και με καποιες μικρες πινελιες ζωγραφικης ή decoupage.Επειδη ομως εγω ειμαι οπαδος του μινιμαλισμου αφηνω τις καλλιτεχνιες στις ειδικους.

8 σχόλια:

  1. καλώς σε βρήκα!είναι πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα
    Πολύ ωραία η ιδέα σου! Αυτή η χρωματική διαφάνεια με τον τρόπο που την πέτυχες έγινε υπέροχη.
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.Καταπληκτικά δεν το συζητώ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομα που σε βρήκα. Τι προτότυπη ιδέα είναι αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικά! Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω.
    Όταν λες η αναλογία είναι 1 προς 3 ,
    εννοείς 1 μέρος ατλακόλ και 3 χρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο σπιτάκι μου.Πολύ όμορφες ιδέες.!!!Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς σε βρήκα...το ίδιο κόλπο έκανα και εγώ μόνο που ανακάτεψα ατλακόλ με ακρυλικό χρώμα...τρελάθηκα με το αποτέλεσμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα.Μπράβο για την ιδέα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή